Uz Velux krovne prozore dobijate i svetlost i uštedu energije, odnosno novca

Kako zamjena krovnih prozora poboljšava energetsku efikasnost

Kako globalni fokus na održivost raste, vlasnici objekata sve više traže načine da smanje svoj ekološki otisak i unaprijede energetsku efikasnost svojih domova. Krovni prozori, često zanemareni, ključni su za poboljšanje energetske efikasnosti objekata, udobnosti i ukupne estetske privlačnosti.

Zastarjeli krovni prozori mogu doprinijeti gubitku energije kroz lošu izolaciju, propuste zraka i neefikasne materijale. Zamjena ovih prozora novijim, energetski efikasnijim modelima, omogućava vlasnicima niz prednosti.

Smanjena potrošnja energije

Moderni krovni prozori dizajnirani su sa naprednim izolacionim materijalima i tehnikama brtvljenja, što značajno smanjuje gubitak toplote tokom hladnijih mjeseci i minimizira dobivanje toplote ljeti. To rezultira smanjenom potrošnjom energije za grijanje i hlađenje, što dovodi do uštede na računima za komunalije.

VELUX krovni prozori imaju odlična izolacijska svojstva, zahvaljujući inovativnoj konstrukciji i upotrebi visokokvalitetnih materijala. Primjer su VELUX Standard Plus GLL/GLU krovni prozori sa koeficijentom prijenosa toplote Uw = 1.0 W/m2K (sa upuštenom ugradnjom, čak samo Uw = 0.94 W/m2K) i sa mogućnošću generiranja pasivnih solarnih dobitaka, tj. “besplatne” topline, čime se poboljšava energetski bilans kuće.

Poboljšana udobnost

Pravilno izolirani krovni prozori pomažu u održavanju konstantne unutarnje temperature, stvarajući udobniji životni prostor tokom cijele godine. Dodatno, poboljšana zvučna izolacija može smanjiti vanjsku buku, pružajući vlasnicima tiši i mirniji dom.

VELUX prozor sa trostrukim staklom može smanjiti buku sa vanjske strane, efikasno apsorbirajući buku pri različitim frekvencijama, što se izražava vrijednošću apsorpcije zvuka Rw = 35 dB. Bolja zvučna izolacija također rezultira smanjenjem buke od padavina.

Povećana prirodna svjetlost

Prelazak na energetski efikasne krovne prozore omogućava postavljanje veće površine stakla bez žrtvovanja termalnih performansi. To maksimizira količinu prirodne svjetlosti koja ulazi u dom, smanjujući potrebu za veštačkim osvjetljenjem tokom dana i stvarajući svjetliji, ugodniji prostor za život. Maksimiziranje dnevne svjetlosti ne samo da smanjuje potrošnju električne energije, već i poboljšava opće blagostanje i produktivnost stanara. Prirodna svjetlost poznata je po nekoliko zdravstvenih benefita, uključujući povećanje vitamina D, poboljšanje raspoloženja i povećanje produktivnosti.

Održiv život donosi zamjena krovnih prozora

Uz Velux krovne prozore dobijate i svetlost i uštedu energije, odnosno novca

Investiranjem u energetski efikasne krovne prozore, vlasnici nekretnina mogu doprinijeti smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte i borbi protiv klimatskih promjena. Manja potrošnja energije

dovodi do manjeg ekološkog otiska, usklađujući se sa globalnim naporima ka održivosti i ekološki osviještenom životu.

Zaštita od toplote također je ključni element energetske efikasnosti i udobnosti, jer štiti vaš dom od direktnog sunčevog svjetla. Na primjer, VELUX roletne mogu blokirati sunčevu svjetlost prije nego što dođe do staklene površine krovnog prozora, zadržavajući do 93% sunčeve toplote.

Energetska efikasnost ključni je faktor za potencijalne kupce nekretnina, pa nadogradnje poput ove mogu donijeti vlasnicima novac i na duge staze.

Sa posebnom ponudom VELUX Grupe, nadogradnja vašeg doma sada je još lakša: učestvujte u nagradnoj igri i osvojite potpuno nove VELUX krovne prozore! Samo pratite ove korake:

1. Registrujte se na VELUX web sajtu popunjavanjem e-formulara sa ličnim podacima između 2. i 30. aprila.

2. Predstavnici VELUX-a će stupiti u kontakt sa dobitnikom i povezati ga sa preporučenim majstorom, koji će pružiti podršku u procesu zamjene.

3. Vrijeme za sreću! Iskoristite sjajnu priliku da postanete dobitnik u nedeljnim izvlačenjima, svakog utorka do 30. aprila.

U slučaju da pobijedite, pošaljite specifikaciju proizvoda pripremljenu od strane majstora i VELUX će dostaviti krovne prozore i proizvode za ugradnju na adresu dobitnika. Nakon toga, kontaktirajte odgovarajućeg majstora kako biste ugradili proizvod (napomena: troškovi ugradnje moraju biti pokriveni od strane dobitnika) i pošaljite fotografski dokaz do 1. decembra, bilježeći stanje prije i poslije ugradnje.

žena sa psom meditira ispod prozora u potkrovlju
Mir i tišinu uz maksimum svetlosti donose vam Velux krovni prozori

VELUX Grupa je predvodnik u promociji energetski efikasnih rješenja za stambene i poslovne objekte. Sa nizom inovativnih proizvoda krovnih prozora dizajniranih za optimizaciju energetske efikasnosti i unutrašnjeg komfora, VELUX Grupa se obavezuje da pomogne vlasnicima kuća da postignu svoje ciljeve održivosti, istovremeno unaprijeđujući ljepotu i funkcionalnost njihovih domova.

Za više informacija o tome kako zamjena krovnih prozora može poboljšati energetsku efikasnost i transformisati vaš životni prostor, posjetite https://www.velux.ba/.

O Grupaciji VELUX

Više od 80 godina Grupacija VELUX stvara bolje životno okruženje tako što koristi krovove da omogući ljudima širom svijeta maksimalno uživanje u dnevnoj svjetlosti i svježem zraku. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlarnike, dekorativne roletne, proizvode za zaštitu od sunca i vanjske roletne, kao i rješenja za ugradnju i pametne kuće.

Ovi proizvodi pomažu u stvaranju zdrave i održive unutrašnje klime, za rad i učenje, za igru i uživanje. Mi smo globalna kompanija – imamo prodajnu i proizvodnu djelatnost u više od 38 zemalja i oko 12.500 zaposlenih širom svijeta.

Vlasnik Grupacije VELUX je VKR Holding A/S, društvo s ograničenom odgovornošću koje je u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih fondacija (THE

VELUX FOUNDATIONS) i porodice. VKR Holding je 2021. godine imao ukupan prihod od 3,5 milijardi EUR, a fondacije THE VELUX FOUNDATIONS su donirale 244 miliona EUR u dobrotvorne svrhe.

Za više informacija o Grupaciji VELUX posjetite velux.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *